(recept
si oblíbilo 170 návštěvníků)
Rychlá hrníčková bábovka i pro začátečníky
Potřebné ingredience
2hrnky polohrubé mouky, 1hrnek cukru krupice, 1hrnek mléka, 1/2hrnku oleje, 2vejce, 1vanilinový cukr a 1prášek do pečiva, kakao a já dávám i mandlové aroma kvůli manželovi :)
Postup přípravy
Vymažeme si formu na bábovku. Do mísy dáme všechny přísady a pořádně promícháme ručním šlehačem(kromě kakaa). 2/3 nebo jak Vám to vyjde, tak nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy na bábovku. Do zbytku nasypeme podle oka kakao(čím více, tím tam bude kakao cítit víc), šlehačem zamícháme a vlijeme do formy. Dáme do předehřáté trouby na 180stupňů cca na 1hodinu. Vytáhneme, vyklopíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť. :)
vymazaná forma máslem a vysypaná strouhankou
ingredience a mandlové aroma
Nalité těsto ve formě
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koniprd
(upraveno)
1. 1. 2016, 19:36
Je fakt úžasná,teď jsem dopekla a je výborná u tohohle receptu už zůstanu
D.Holanda
(upraveno)
27. 11. 2015, 12:26
Úžasná a moc dobra, včera večer jsem upekla a už není.
scarlet1
(upraveno)
16. 11. 2015, 17:14
vynikající, jinou už péct nebudu
Lucikanass
(upraveno)
13. 8. 2015, 17:21
šajný
(upraveno)
28. 4. 2015, 13:36
Jinou už nepeču, dokonce i z tohoto těsta peču muffiny a jsou úžasné . Přepsala jsem recept kamarádkám, sestře i mamině a všichni jsou nadšeni...Za mě určitě palec nakoru...Díky díky díky
jananovazak
(upraveno)
4. 4. 2015, 23:56
pamarketa
(upraveno)
2. 4. 2015, 17:30
perfektní výborná bábovka
veronique1980
(upraveno)
6. 9. 2014, 7:45
Díky za šup šup recept Těsto před pečením, s přesným dodržením postupu je docela řídké, bála jsem se jestli to tak má být. Ale ano, krásně se upekla a drží tvar, vše ok. Už jen uvařit kafíčko
kimby
(upraveno)
30. 8. 2014, 9:46
Děkuji za jednoduchý a přitom výborný recept! Určitě se k němu budu vracet velmi ráda a často
kvítečko
(upraveno)
13. 8. 2014, 9:52
vyzkouším
Krewetka
(upraveno)
11. 8. 2014, 17:11
Upečeno, přidala jsem kapku rumu a pomerančovou kůru a už tu krásně voní po bytě...
Sarykk
(upraveno)
28. 7. 2014, 21:29
Je výborná
laskonka333
(upraveno)
28. 7. 2014, 10:13
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 7. 2014, 16:27
Sofiny
(upraveno)
27. 7. 2014, 11:12
Tak teď jsem frkla do trouby, do světlého jsem přidala citronovou kůru a do tmavé rum, máme to tak rádi, tak až bude hotová a ochutnáme, podám hlášení..
Sofiny
(upraveno)
27. 7. 2014, 14:35
@Sofiny
Tak ačkoliv peču jak divá, tak manžel ochutnal a nekecám, měl husí kůži, viděla jsem na vlastní oči a říkal, že takouhle ještě fakt nejedl. Musím říci, že je fakt výborná. Schválně vyzkoušejte přidat tu citr.kůru a do tmavého rum, opravdu vynikající, moc děkuji za recepr a doufám, že ho tady vždy najdu.. Jinak nevím proč, ale vždy mi nahoře křupnepo celém obvodu, ono je to jedno, je to stejně dole, ale pěkně mě to vytáčí. Už jsem zkoušela všelicos, krnek s vodou do trouby, péct pomaleji, rychleji, nic, jak dělám bábovku, tak nahoře se rozleze, nevíte proč ? Díky
Angelinka123
(upraveno)
28. 7. 2014, 19:03
@Sofiny
Zkusím přidat, to bude manžel koukat !! Mě se rozleze opravdu málokrát...tak jedno z 5ti pečení, ale proč se to dělá netuším
katavo
(upraveno)
18. 4. 2014, 14:23
Je výborná, vláčná, aroma mandlové je taky supr ...
ASTAL
(upraveno)
10. 4. 2014, 13:05
Tuhle dělám už několik let je to rychlý a dobrý ted převzala recept moje 8letá dcera o víkendu dělala pro babičku jen kakaovou a super
patlamatla
(upraveno)
10. 4. 2014, 12:29
Díky za receptík, takové buchty miluji, co se nahází do jednoho hrnce a je hotovo.
Prcíček
(upraveno)
9. 4. 2014, 10:22
Včera jsem zkoušela....rychlá,jednoduchá a super!!!
Vera N
(upraveno)
8. 4. 2014, 18:47